Songfestival; Ballorig voor volwassenen

Standaard

Gisteren was het dan zover; de eerste 16 landen mochten gaan strijden om een finaleplek te bemachtigen voor aanstaande zaterdag.

Ik ben een sucker voor alles wat maar enigszins muzikaal is, of in ieder geval probeert te zijn.
Het heeft altijd een hoog leedvermaakgehalte, maar soms zitten er nummers tussen die me echt aanspreken en die gewoon goed in elkaar zitten. Dit zijn dan meestal de artiesten die het niet nodig hebben om zich te bedienen van allerlei vage circusacts, wat gewoon moet dienen ter afleiding van de slechte zang. Die afleidingsmanoeuvres werken helaas ook nog…het lijkt allang niet meer te gaan om goede zang.

Het thema van dit jaar lijkt verdacht veel op “circus”. Werkelijk de meest bizarre attributen zijn van stal gehaald; het was één grote indoor playground voor volwassenen. Gelukkig werden we deze keer (ik houd mijn hart vast voor donderdag) niet getrakteerd op enorm bizarre outfits.
Ik ben een meisje en zodoende kon ik de zuurstok gekleurde pakken van de Ijslandse baardmeneren wel waarderen, evenals het nummer wat zij zongen. Verfrissend vond ik het, een heerlijke opkikker als je het vergelijkt met de rest van de vrij standaard meuk. Meer dan terecht dat zij door zijn!

San Marino stuurde voor de derde keer dezelfde zangeres, want driemaal is scheepsrecht moeten ze gedacht hebben. Dat was goed gedacht, want ze zijn door. Wat helemaal prima is, want dat vergroot de kans voor Nederland. Lastig vind ik het om hierover te schrijven, want ik deed een powernap.

Het is overduidelijk dat een aantal landen puur en alleen door is naar de finale, vanwege de weinig verhullende jurken die de zangeressen droegen. Luisteren is niet nodig, het gaat om eyecandy. Dit is het ideale moment om je meditatie oefeningen te gaan doen! Op het moment dat je dan volledig tot rust bent gekomen, word je wakker geschud door grof dubstep geschut. Een welkome afwisseling, en helemaal van deze tijd. Hongarije heeft dat goed begrepen, net als Armenië. Al is het natuurlijk een enorme blamage dat ze er een zanger op gezet hebben die net iets minder vals zingt dan een kraai.

Cupcakes bakken is helemaal hot nu, dus we werden ook nog verblijd met een heuse cupcakesong. Een grappig opgeklopt nummertje, met een zangeres die vast bedoeld was als kers op de taart, maar beter dienst kon doen als het grootste schuimpje. Wellicht hadden ze vooraf een spacecake tot zich genomen, we zullen het nooit weten.

Ik zag een reuzenrad met daarin een menselijke mannetjesreuzehamster. Hij deed zijn kunstjes terwijl de zangeres haar best deed om zo voordelig mogelijk uit te komen in haar sexy jurk. En oh ja..daarbij ook nog probeerde om toonvast te blijven. Wat niet meevalt als je dat rad telkens moet aanzwengelen en moet opletten of je borsten niet uit je jurk vallen. Aandacht is goed, maar liever niet op een negatieve manier. De jurk heeft punten gescoord.

Rusland heeft het thema goed begrepen, want zij stuurden een heuse tweeling. Omdat wij snappen dat het lastig is om die band door te snijden, waren ze ook hier aan elkaar verbonden middels hun haar. Dit was dan ook het enige van hun optreden wat bij mij is blijven hangen.

De mevrouw in het harnas was waarschijnlijk iets te strak vastgesnoerd, want ze zong met enorm lage stem. Het is erg lastig om hoge noten te zingen wanneer je amper kunt adem halen.

Azerbeidjan ging dit jaar op safe en weet heel goed dat naakt verkoopt. De kracht van de verbeelding door middel van een jurkje waarbij je net niet alles ziet maar wel genoeg om erover te fantaseren. Hun nummer was bagger, maar ze zullen vast veel punten gescoord hebben bij de mannelijke kijkers.

En dan Nederland. Ons kikkerlandje lijkt te denken dat de succesformule “more is less” vast veel punten gaat opleveren. In ieder geval voldoende om in de finale te kunnen komen. Onze Willem is een goede performer met een krachtige stem, maar hier komt hij niet echt uit de verf. Bovendien lijkt hij wel weer aan de drugs te zijn, want echt fris oogde hij niet. Ik zou ook aan de tranquillizers gaan als ik daar moest staan, maar van hem verwacht je meer professionaliteit. Het lijkt hem sowieso aan zijn reet te oxyderen wat men vindt van hun performance. Ilse was cute en draagt het nummer als je het mij vraagt. Loepzuiver en flirtend met de camera scoorde ze punten. Gelukkig was haar vriendje erbij om in de gaten te houden of het wel beschaafd bleef. We zijn door!

Advertenties

Leuk dat je reageert!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s