Three is a crowd

Standaard

Als een relatie is gebaseerd op leugens en bedrog, is deze gedoemd om te mislukken. Naast de leuke gezellige momenten die er zijn, moet er ook nog een hoop verwerkt worden vanuit de vorige relatie. Degene die bedriegt, wordt bovendien dagelijks in de spiegel geconfronteerd met zijn eigen spiegelbeeld waarin te zien is dat er sprake is van schuld. Feitelijk bestaat de relatie niet uit twee, maar uit drie personen. Degene met wie de relatie vanuit bedrog is ontstaan, zal zich afvragen of hij niet toch aan de ander denkt. Of deze relatie wel definitief is beëindigd, en of er niet toch nog sprake is van contact. Ook al worden de dagelijkse dingen met elkaar gedeeld en worden er gezellige dingen ondernomen, het is onmogelijk om in iemands hoofd te kijken. Er is nooit 100% overtuiging, integriteit, vertrouwen en zekerheid. En dat zijn toch de voornaamste ingrediënten om een gezonde relatie te kunnen onderhouden.
Je begint de relatie en wordt er dan al mee geconfronteerd dat je nieuwe liefde het niet zo nauw neemt met eerlijkheid en trouw. Anders was hij nooit met jou in zee gegaan, hij had immers al een relatie. Hij heeft al aangetoond totaal geen moeite te hebben met liegen en bedriegen. Je weet eigenlijk nooit of hij tegen jou de waarheid spreekt. In staat van verliefdheid schuif je je ratio opzij voor het gemak, en geloof je alles wat de ander zegt. Ondertussen is daar toch dat stemmetje dat zo hinderlijk aan het zeuren is, maar dat negeer je. Je verstand is tijdelijk ontoerekeningsvatbaar en daar kun je dus niet op vertrouwen.

De tijd vliegt voorbij, de hevige verliefdheid heeft plaatsgemaakt voor een gevoel van vertrouwdheid en vanwege de dagelijkse beslommeringen zijn er soms irritaties over en weer. Het gewone leven gaat door, de eigenschappen die zo ideaal en zo goed passend leken, zijn soms onuitstaanbaar. De tijd van onbezorgdheid, maar vooral het feit dat er geen sprake meer is van stiekeme afspraakjes, maakt dat het minder spannend is. Hij is vaker chagrijnig dan dat je hem kende en zij blijkt enorme PMS te hebben die haar verandert in een monster. Waar dat ineens vandaan komt is je een raadsel..was het er al die tijd al? Toen zag je het niet, want de roze bril vertroebelt het beeld.

Steeds vaker begrijp je elkaar niet, er wordt ruzie gemaakt over degene die destijds is bedrogen door jullie. “Waarom heb je het nog zo vaak over haar en altijd op een positieve manier”? “Waarom worden de praktische zaken maar niet afgewikkeld”? “Wil je eigenlijk wel een toekomst samen”? Dit soort dingen gaat steeds vaker in de weg staan. De bedrieger begint zich af te vragen of hij wel de juiste keuze heeft gemaakt. Toekomstvisie blijkt te verschillend te zijn en de glans is ervan af. En dus kan hij maar geen knoop doorhakken en er volledig voor gaan. The object of affection was al van meet af aan erg onzeker vanwege de heikele kwestie, en dat wordt almaar erger. De bevestiging die ze zo hard nodig heeft, blijft uit. Ze had kunnen weten dat hij zich niet écht kan geven, dat hij gaat voor datgene wat op dat moment het spannendste is. Dan kan er geen sprake zijn van echte liefde. Die is namelijk niet inwisselbaar.

En zo eindigt op een dag dat wat ooit op een sprookje leek en wat nu is verworden tot een nachtmerrie. Er was nooit echt ruimte om één en ander te verwerken en dit komt daar gewoon bovenop. Drie is teveel, en kent altijd alleen maar verliezers. Misschien niet meteen, maar zeker op een later moment. Jammer genoeg heeft de bedrogene nooit een keuze gehad en die krijgt er de ellende gratis en voor niks bij. Was de bedrieger voor eerlijkheid gegaan dan was er een keuze geweest. Dan had er wellicht nog sprake kunnen zijn van respect, en misschien zelfs van een beetje begrip. Niets is zo erg om in een leugen te leven, maar het niet te weten. Denken dat je het leuk voor elkaar hebt, terwijl het feitelijk op niks is gebaseerd. Iemand liefde en vertrouwen geven en vervolgens erachter komen dat dat eenzijdig en dus niet wederzijds was. De bedrieger schaamt zich, voelt zich schuldig. De derde persoon gaat voor eigenbelang en probeert haar hachje constant te redden. Zij denkt nu dat fijne leven te hebben, maar ook dit is op een grote luchtbel gebaseerd. Een fata morgana; je denkt dingen te zien die er niet zijn en er ook nooit zullen komen. Het is wat je WIL zien, en dat weet je. Het lijkt me verschrikkelijk om altijd in angst te moeten leven. Om het gevoel te hebben dat iemand op elk moment tussen je vingers kan glippen. Omdat het ergens anders leuker, spannender en nieuwer is. Lot uit de loterij hoor, ik zou er nog geen euro voor geven.

Advertenties

»

 1. Zo treffend Marie Juli je kunt alleen maar nog meer respect voor jezelf hebben. Hopen dat dit snel een plekje kan krijgen. Juist door de vertrouwdheid kunnen dingen gebeuren en helaas moet je dus altijd blijven waken voor deze dingen. Jammer jammer echt jammer jij zult geen verliezer blijven de anderen wel geloof me. Liefs John

  Like

 2. Dank je wel John. Ik heb inderdaad niks fout gedaan, behalve dan dat ik investeerde in iets wat niet echt bleek te zijn. Ik verwijt mezelf niks. Je hebt gelijk, ik ben geen verliezer. Ik kom er als winnaar uit.

  Like

 3. Dit kan ik bijna kopiëren als vervolg op mijn laatste blog. Her en der een paar aanpassingen. Vertrouwen is toch nr 1 in je relatie.
  Sterkte meis ik leef met je mee. XX

  Like

 4. Lieve Marie Juli, ik ben niet zo meer actief op Twitter, dus heb ik het een en ander niet mee gekregen. Ik wil je een compliment maken over hoe je deze blog hebt geschreven. Je raakt mij met je echte oprechtheid, openheid en het lef je kwetsbaar op te stellen op papier. We hebben elkaar met oud en nieuw precies om 00:00 uur “gelukkig nieuwjaar” gewenst. We zijn nu bijna een half jaar verder… natuurlijk heb je nu verdriet maar je bent zo veel meer waard en iemand die zich niet kan geven, liegt en bedriegt. Jouw waarde is niet in geld uit te drukken maar wel een lot uit de loterij voor jouw Hoofdprijs. Dat gun ik je! Je verdient het! Heel veel sterkte… Elk afscheid houdt de belofte in van een nieuw begin… niet vergeten! Liefs & Dikke kus Pien

  Like

  • Lieve Pien,
   je kunt je niet voorstellen hoe goed mij deze woorden doen..precies op het juiste moment. Vind het erg lief van je dat je de moeite neemt om te reageren en vind het jammer dat we elkaar in de laatste maanden nog zo weinig gesproken hebben. Hoop dat alles goed met jou gaat! Bedankt, bedankt, bedankt! Met mij komt het goed, ik ben in de afgelopen week enorm gegroeid en gesterkt. Dat is winst, voor mij persoonlijk. Heel veel liefs en tot schrijfs!

   Like

Leuk dat je reageert!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s