Control alt delete

Standaard

Ik ben boos. Witheet van woede, ziedend, en de oorlog is hierbij voor geopend verklaard. Een kortdurende, zoiets als de 80-jarige oorlog.

Het lijdende voorwerp in dit verhaal is een zielig onderkruipsel, voor wie je nog niet eens de moeite zou nemen om hem te ontwijken als hij voor je auto kwam. Dat er trieste mensen op deze aardkloot rondlopen was mij al heel lang bekend. Toch leefde ik kennelijk in een roze luchtbel, genaamd illusie. Ik was in de veronderstelling dat bepaalde mensen toch echt het beste met je voor hebben, en in alle omstandigheden het zouden vermijden om je pijn te doen. Mocht het onverhoopt er naar uitzien dat die pijn er toch komen gaat, dan zouden deze mensen er alles aan doen om die pijn te verzachten.

De kwestie vertrouwensbreuk is een hele heikele. Het woord zegt het al; er is sprake van een breuk, uiteindelijk. Dat is de prijs die je betaalt wanneer je iemands vertrouwen (al dan niet langdurig) schaadt. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden; een uitspraak die klopt als een bus. Het is al gif, die je in kleine beetjes toedient. Aan het einde van de rit heeft het gif zich verspreid en kan het niet anders of er ontstaat rampspoed. Dan maar liever in één keer het mes erin, zodat de pijn zich gedurende korte tijd manifesteert.

Jammer genoeg zijn alleen zij die ballen hebben, in staat tot het plegen van die snelle maar effectieve coup. De pijn blijft dan voor twee partijen beperkt tot het minimale, en bijkomend voordeel is dat je direct verder kunt gaan tot de orde van de dag. Doorgaan, de boel oppakken. Er zijn geen open eindjes meer, alles is duidelijk. Als er iets is wat de mens frustreert, dan is het onzekerheid. Het minste wat je de ander moet gunnen is het wegnemen van de onzekerheid. Pijn is er toch, maar het geeft ook de mogelijkheid om die pijn om te zetten in constructief handelen.

Nee, het lijdende voorwerp in dit verhaal mist jammer genoeg ruggengraat en ballen, waardoor ik alleen nog de conclusie kan trekken dat het hier gaat om een slappe zak. Aangezien ik daar een enorme hekel aan heb, aan slapte, rest mij niks anders dan de hele boel uit te wissen alsof het er nooit is geweest. Control alt delete. Weg ermee, naar een plek verbannen waar het nooit meer het daglicht zal zien.

Advertenties

»

Leuk dat je reageert!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s