Flabbergasted

Standaard

Gisteren kwam mij via Twitter ter ore dat Hassnae Bouazza plaats zou nemen aan de tafel bij Pauw en Witteman. Omdat ik 1 van Hassnae’s volgers ben (nee bah, laat ik het anders formuleren), omdat ik Hassnae volg op Twitter en zij op mij als integer en aardig overkomt, was ik erg benieuwd naar haar optreden. Hierbij moet ik direct aantekenen dat ik – stellig als ik meestal kan zijn – over dit betreffende onderwerp niet echt inhoudelijk wat constructiefs te melden heb, omdat ik er simpelweg te weinig vanaf weet.

Naar mijn bescheiden mening zat Hassnae te emotioneel in het onderwerp, en dit beïnvloedde het verloop van het debat. Haar gesprekspartner Bart Schut bleef redelijk kalm, probeerde zijn standpunt te verdedigen maar het werd hem niet bepaald makkelijk gemaakt. Hem viel opgekropte woede ten deel, er was geen houden meer aan. Hassnae ging tekeer als een vulkaan die te lang zijn lava niet meer had kunnen laten vloeien, en Bart werd bedolven onder de hete massa.

Op Twitter was te lezen hoe het optreden van Hassnae werd ontvangen. Veelal bleef dit beschaafd, al was de meerderheid het erover eens dat zij te emotioneel en daardoor te chaotisch het debat voerde. Een enkeling noemde haar een schreeuwlelijk en kon het niet langer dan 1 minuut verdragen. Een aantal volgers van Hassnae complimenteerde haar met haar sterke optreden. Wat mij betreft allemaal keurige reacties en naar waarheid.

Vanochtend klikte ik de link aan die verwijst naar de site van Frontaalnaakt (Peter Breedveld, partner van Hassnae). Het kon niet uitblijven natuurlijk, dat men ook daar een mening zou plempen aangaande het optreden in Pauw en Witteman. Wat ik las aan reacties gaat alle perken te boven; je kunt niet eens meer spreken van ongezouten, in dit geval het understatement van de eeuw. Van fatsoensnorm is geen sprake, de mensen die op deze site hun verbale diarree hebben gespuit, hebben hoogstwaarschijnlijk nog nooit van het woord fatsoen gehoord. Een mening hebben is prima, een ongezouten mening hebben is meer dan prima, maar zó op de persoon spelen….dat gaat toch echt te ver.
Neem bijvoorbeeld deze reactie, van ene Nathalie;

Flikker op naar je eigen land, neem alle hoofddoeken, bekend als
haatbaardzeugen mee!
Jij betreed ONS Nederland, ongewenst islam schorem !!!
Oprotten kanker moslims !!!
Straatvervuilers met jullie hoofddoeken, ga je snor en baard scheren!
Opgerot uit ons origine Nederland, kanker islamitisch ündermensch volk!
Jullie allochtoonse moslims zijn gehaat zoals de joden van 1940 !!!
In heel Europa, Rusland, Canda, Amerika, niemand wil moslims in hun land!!!
Fuck off kanker kut
!!!”

Of dan dit fraai staaltje van ene @Grolschnl (tip van ondergetekende; blijf eens van het bier af!)

Hey @frontaalnaakt, je hebt de ketting van je hoer te lang gelaten, ze kan uit de keuken komen

Dit soort reacties kunnen alleen maar afkomstig zijn van de zwakkeren onder de samenleving. Dit is wat je krijgt als je fatsoen en intelligentie mist. Dan betrek je iemands relatie, afkomst, of geloof in je onbeschofte stukje kots en durf je deze shit nog te plaatsen ook. Kan niet anders of deze personen waren tijdelijk met verlof vanuit de instelling waar zij normaliter verblijven, maar ik pleit voor begeleiding. Want zónder kunnen zij klaarblijkelijk niet functioneren!

Aanvulling; zojuist ontdekt dat ik door Hassnae ben geblockt op Twitter. Dit is kennelijk het bedankje wat ik krijg omdat ik haar steun heb betuigd. Maakt niks uit, ik blijf de reacties ver beneden alle peil vinden, maar moet hoognodig iets gaan doen aan mijn ‘mensenkennis’.

Advertenties

»

 1. Hoi Marie-Juli, herkenbaar je reactie op de betreffende stukjes, ik voel dat ook bij dit soort ondermensen… maar dat laatste doet me dan weer beseffen dat wij ons weer verlagen tot een instelling waarvan ik hoopte dat die 67 jaar geleden de wereld uitgebannen was.

  Tegenwoordig reageer ik daarom maar niet meer op dit soort personen die GeenStijl tot ultieme journaille bestempeld hebben en het proberen na te doen in hun gepost op internet. Maar goed, ook ik val soms van mijn stelling dat ik dat niet wil en dan reageer ook ik weer… Iets met ADHD denk ik dan maar: impulsief :-p

  Dank voor je herkenbare en leuke stukje!

  Like

  • Dank je wel, ik volg ’t Serpent en krijg nieuwe blogs in mijn mail. Heel goed stuk van hem! Hassnae en ik volgen/volgden elkaar op Twitter, er was leuke interactie, vandaar dat ik zo benieuwd was naar haar optreden in PenW. Heb op Geen Stijl gekeken..man man.

   Like

 2. Naar aanleiding van de vele berichten op Twitter gisteren is mijn nieuwsgierigheid gewekt en ga ik de aflevering van PenW kijken. Ik heb blijkbaar iets gemist..

  Like

 3. Ergens krijg krijg ik de indruk dat de egaa van Hassnae de aandacht ook wel lekker vindt. Maar dat is puur op mijn gevoel afgaand.

  Like

Leuk dat je reageert!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s