Emotioneel uitchecken

Standaard

Het is best handig. Dat je al naar gelang de situatie besluit om tijdelijk afwezig te zijn. Het is vooral handig wanneer je je in relationeel zwaar noodweer bevind.
Noodweer vraagt immers om noodgrepen, en er gewoon even niet zijn is zo’n noodgreep. Omdat je niet anders kunt. Omdat je er anders aan onderdoor gaat. Totale ontreddering, waardoor je niet meer optimaal kunt functioneren is geen optie.
Want er moet brood op de plank komen, het huis moet af en toe ook eens worden schoongemaakt en bovenal mogen je kinderen – indien aanwezig- er ook niet onder lijden. Dat betekent dat de emotionele uitcheck selectief plaatsvindt. Deze is immers gericht op de persoon die jou dit aandoet. Hoe je dat dan doet? Simpel, je zet het knopje rechts van het linkse knopje gewoon uit. Als een ‘niet storen’ bordje wat je uithangt op de momenten dat niemand het moet wagen om bij je in de buurt te komen.

Vanaf het moment dat je bent uitgecheckt, lijk je niet ECHT meer te horen wat er wordt gezegd. Je hoort het aan, maar sinds het knopje om is wordt het niet meer geregistreerd. En je slaat het al helemaal niet op. Control, alt, delete. Dat is het beste.

Advertenties

Eén reactie »

Leuk dat je reageert!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s